Receptek
Rizottó olasz zöldségkeverékkel
Egy olyan ételre vágysz, ami elrepít a napfényes Itáliába anélkül, hogy órákat töltenél a konyhában? A FRoSTA serpenyős zöldségek olasz stílusban termékkel készült rizottó tökéletes választás! Krémes, illatos és tele színes zöldségekkel – ideális gyors ebédhez vagy elegáns vacsorához egyaránt.

30 perc
Adag:
2
energia:
2175 kJ /
520 kcal
Nehézség:
könnyű
Elkészítés
Összetevők
- 1
- csomag FRoSTA Serpenyős zöldségkeverék olasz stílusban
- 200 g
- rizottó rizs (arborio)
- 500 ml
- zöldségalaplé
- 1
- kis fej hagyma
- 50 g
- parmezán
- 2
- evőkanál vaj
- 2
- evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- Egy mély serpenyőben vagy lábasban hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd kb. 2–3 percig, amíg megpuhul és üveges lesz.
- Szórd bele a rizst, és pirítsd további 2 percig, gyakran kevergetve, amíg a szemek áttetszővé válnak.
- Fokozatosan adagold hozzá az alaplevet – egy merőkanálnyit egyszerre, folyamatos keverés mellett. A következő adagot csak akkor add hozzá, ha az előzőt a rizs teljesen felszívta. Ez a folyamat kb. 18–20 percig tart, amíg a rizs megpuhul, de még enyhén „al dente” marad.
- Közben egy másik serpenyőben olvassz fel 1 evőkanál vajat, és pirítsd meg a FRoSTA Italian Mix zöldségkeveréket néhány percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
- Amikor a rizs elkészült, add hozzá a megpirított zöldségeket, a maradék vajat és a reszelt parmezánt. Alaposan keverd össze, majd ízesítsd sóval és borssal.
Hozzászólások