XXX A FRoSTA az Ön telephelyén is elérhető.

FAQ

Miért nem használnak élelmiszer-adalékanyagokat?

Véleményünk szerint a fagyasztott élelmiszerek előállításához nincs szükség adalékanyagok használatára. A 100% természetes íz politikával bebizonyítottuk, hogy csak természetes alapanyagok felhasználásával is lehet ízletes, jellegzetes ízű termékeket kínálni. Otthon, a konyhában nem használunk adalékanyagokat, így az élelmiszeriparban sincs rájuk szükség!

A friss zöldségek jobbak, mint a fagyasztottak?

Zöldségeinket közvetlenül a betakarítás után fagyasztjuk le, a legmodernebb fagyasztási módszerekkel, így a növények megőrzik értékes vitamin- és ásványi anyag tartalmukat. Fagyasztáskor, maga a hideg levegő a tartósítószer, nincs szükség egyéb tartósítószerre.

Milyen gyorsan fagyasztják le a FRoSTA termékeket?

Zöldségeknél közvetlenül a szántóföldről való betakarítás után, a lehető legrövidebb időn belül. (pl a spenótnál ez 2 órán belül történik). A tőkehalat, amely a legtöbb termékünkben megtalálható, közvetlenül a kihalászás után, a hajó fedélzetén kifilézzük, majd ott le is fagyasztjuk és már ezekben lefagyasztott tömbökben szállítjuk a gyárunkba.

A FRoSTA gyárt vegán termékeket?

Igen! Van finomság a vegánok és a vegetáriánusok számára is. A vegán és vegetáriánus termékeket könnyen megtalálhatja a weboldalunkon. Termékek - FRoSTA.hu

Mit jelent az MSC címke a FRoSTA csomagolásain?

A világ halállományának közel 90%-a kimerült vagy túlhalászott. A tengerek és óceánok vizeiben halhiány van, mert a halak kihalászása gyorsabban történik, mintsem maguk az egyes fajok pótolni tudnák a kifogott mennyiséget.
A kék MSC-jelölés azt jelenti, hogy a termékben található hal fenntartható, felelősségteljesen működő halászatból származik. A fenntartható halászat nem veszélyezteti a tengeri ökoszisztémát, vagyis nem befolyásolja negatívan az élő tengeri erőforrásokat (nincs túlhalászás, a védett fajokra nagy figyelmet fordít).

A panírozott FRoSTA haltermékek nem olvadnak ki az elősütés közben?

A sütési folyamatot speciális módon alakították ki, hogy a hal a sütés során ne olvadjon ki. A sütési idő nagyon rövid, majd az azt követő azonnali lefagyasztás biztosítja, hogy a hal fagyott maradjon, a panírozás pedig ízletesen ropogós legyen.

Miért olyan fényes a FRoSTA termékekben lévő lazachús?

A válasz egyszerű. Termékeinkben vadlazacot használunk, mely természetes környezetben él és természetes módon táplálkozik. A jól ismert tenyésztett lazacokkal ellentétben ez a vadlazac nem kap mesterséges tápot, amely a lazac húsát narancssárgásra színezi.
A WWF és az MSC szervezettel közösen arra ösztönözzük Önt, hogy az MSC tanúsítvánnyal rendelkező halászatokból származó, vadon fogott halat fogyasszon.

Hogyan lehetséges, hogy a FRoSTA halak halcsont nélküliek?

Ez a különleges, precíz filézési technikáknak köszönhető, mellyel az összes halcsontot eltávolítják.
A halhús azonban úgynevezett csontos kinövéseket, azaz apró, hajlékony csontot(szálkát) is tartalmaz.
Mivel a hal természetes alapanyag, a szigorú ellenőrzés ellenére is fennáll a lehetősége annak, hogy kisebb szálka maradhat a halban.

Miért vonnak ki egyes termékeket a kínálatból?

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a fogyasztók véleményét és gyakran kikérjük a véleményüket. A visszajelzések fontosak számunkra.
Mindezek alapján a kevésbé népszerű termékeket kivonjuk a kínálatunkból - de nincs ok az aggódásra - mindig bevezetünk helyettük egy ízletes újdonságot!

A FRoSTA kínál gluténmentes termékeket?

A piaci igényre reagálva felvettük kínálatunkba a gluténmentes halrudacskákat, amelyek dobozán az áthúzott búzakalász jel megtalálható, mely a biztonságos gluténmentes élelmiszereket igazoló nemzetközi jelzés.

Mit jelent a FRoSTA termékeken elhelyezett FSC logó?

Az "FSC" logó azt jelenti, hogy a termékek előállítása során törődünk a természeti erőforrásokkal!
A csomagoláshoz felhasznált faanyag FSC által tanúsított erdőkből származik, vagyis újrahasznosított vagy ellenőrzött .
Mi az ellenőrzött fa? Olyan nyersanyag, amelyet nem lehet kitermelni:
- Illegálisan;
- a szokás- és polgári jogok megsértésével;
- olyan erdőkben, ahol a különleges természeti értékek veszélyeztetettek;
- ültetvényekké vagy nem erdei felhasználási formákká átalakított erdőkben;
- olyan erdőkben, ahol genetikailag módosított fákat termesztenek

Kaphatok Önöktől promóciós, reklám ajándékot és hogyan?

Gyakran kapunk megkereséseket, amelyekben promóciós, reklám terméket kérnek.
Az ilyen megkeresés nagy száma miatt nem tudunk mindegyikre válaszolni, de nyerhet ilyen termékeket Facebook oldalon, vagy a termékeinket árusító üzletekben szervezett nyeremény játékokon.

Támogat-e a FRoSTAY rendezvényeket/vállalkozásokat/személyeket?

Sok megkeresést kapunk a szponzorálással kapcsolatban. Az éves adományozási programunk keretében azonban minden pénzügyi támogatást közhasznú szervezeteknek nyújtunk.
Köszönjük megértésüket!