A spenóttal töltött tészta sütésünk receptje az "al dente" tészta és az ízletes töltelék tökéletes kombinációja, amit egy aromás sajtos réteg borít. Kiváló kényeztető étel minden alkalomra!
Főzd meg a tésztát “al dente” állagúvá bőséges sós vízben. Főzés után öntsd le hideg vízzel, majd terítsd ki egy kevés olajjal kikent tányérra (hogy ne ragadjanak össze).
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és üvegesre párold benne a finomra vágott hagymát és átnyomott fokhagymát.
Öntsd hozzá a paradicsom passatát, és főzd kis lángon kb. 15 percig. Ízesítsd ízlés szerint.
Egy másik serpenyőben helyezd el a FRoSTA Aprított spenót felét, és fedő alatt melegítsd közepes lángon, gyakran keverve, kb. 15 percig. Vedd le a tűzről, és ízesítsd meg átnyomott fokhagymával.
Amikor a fokhagyma kihűlt, keverd össze a mascarpone sajttal, reszelt mozzarellával és a maradék parmezánnal. Ízesítsd a tölteléket ízlés szerint.
Minden tésztába helyezz egy adag spenóttölteléket.
Egy tűzálló tálba öntsd bele a paradicsomszószt. Tedd bele a töltött tésztát, a töltelékkel felfelé. Szórd meg a maradék parmezánnal. Helyezd be a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikomlevélkékkel.