Receptek
Krémes spenótleves
A krémes spenótleves tökéletes választás egy gyors, laktató és meleg étkezéshez. A FRoSTA Aprított spenótjának köszönhetően az elkészítése rendkívül egyszerű, az íze pedig intenzív és enyhén krémes. Ideális könnyű ebédhez vagy vacsorához. Győződj meg róla, milyen kevés is elég ahhoz, hogy valami finomat készíts!

35 perc
Adag:
4
energia:
1736 kJ /
415 kcal
Nehézség:
közepes
Elkészítés
Összetevők
- 400 g
- aprított FRoSTA spenót
- 1
- fej hagyma
- 2
- gerezd fokhagyma
- 2
- burgonya
- 1 l
- zöldség- vagy csirkealaplé
- 200 ml
- 30%-os tejszín
- 1
- evőkanál vaj vagy olívaolaj
- só
- bors
- szerecsendió
- pirítós vagy pirított tökmag
- Olvaszd fel a FRoSTA spenótot, és alaposan csepegtesd le a felesleges vizet. Hámozd meg a burgonyát, és vágd kis kockákra. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát, majd aprítsd fel.
- Egy nagy fazékban melegíts fel egy evőkanál vajat vagy olívaolajat. Add hozzá a hagymát, és pirítsd közepes lángon, amíg üveges és enyhén aranybarna lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még körülbelül 1 percig, folyamatos keverés mellett.
- Tedd a fazékba a felkockázott burgonyát. Öntsd rá az alaplevet. Főzd közepes lángon kb. 15 percig, amíg a burgonya megpuhul. Add hozzá az olvadt, lecsepegtetett spenótot, és főzd további 5 percig.
- Turmixold le a levest sima krémmé botmixerrel vagy turmixgéppel. Add hozzá a tejszínt vagy joghurtot – ízlés szerint. Ízesítsd sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Alaposan keverd össze, és melegítsd fel újra, de ne forrald.
- Tálald forrón, pirítóssal vagy pirított tökmaggal és egy kevés tejszínnel.
Hozzászólások