XXX A FRoSTA az Ön telephelyén is elérhető.

Receptek

Ropogós és csípős mexikói empanada.

Van kedved mexikói csirkével töltött ropogós empanadákhoz?

45 perc
kiszerelés: 2
energia: 
8535 kJ  /  2040 kcal
Nehézség: könnyű
Elkészítés
Összetevők
Gombócok:
1
csomag FRoSTA Mexikói stílusú csirkés étel
200 g
búzaliszt
60 g
felolvasztott és langyos vaj
7 g
száraz élesztő
4
evőkanál hideg víz
2
nagy tojás
2
evőkanál repceolaj
1
lapos kanál só
Paradicsomszósz
20 g
paradicsompüré
1
evőkanál olívaolaj
1
teáskanál só
1
teáskanál csípős paprikakrém
1
füstölt fokhagyma
oregánó

Az empanadák elkészítéséhez:

  1. Önts egy serpenyőbe repceolajat, és készítsd el a FRoSTA Mexikói stílusú csirke terméket a csomagoláson található utasítások szerint.
  2. Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: búzalisztet, élesztőt és egy teáskanál sót.
  3. Adj a száraz hozzávalókhoz tojást, felolvasztott de már langyos vajat, hideg vizet, majd keverd össze egy kanállal.
  4. Terítsd ki a tésztát a liszttel meghintett munkalapra, majd gyúrd össze, és nyújtsd ki.
  5. Vágj ki kerek formákat a tésztából, majd töltsd meg őket a FRoSTA termékkel és hajtogasd össze úgy, hogy empanadát formálj. A széleket össze tudod nyomkodni az ujjaid segítségével vagy villa segítségével.
  6. Rakd az empanadákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kend meg őket felvert tojás fehérjével.
  7. Süsd 20-25 percig 180°C-on.
  8. Sütés után hintsd meg egy csipet csípős paprikával.

A paradicsomos szósz elkészítéséhez:

  1. A paradicsompüréhez adj hozzá egy evőkanál olívaolajat, egy teáskanál sót, egy teáskanál csípős paprikakrémet, egy gerezd fokhagymát és egy kis oregenót.
  2. Keverd össze.
Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Kérjük, töltse ki az összes (*)-gal jelölt mezőt. Az Ön e-mail címe nem kerül nyilvánosságra. Ha megadja a nevét, az nyilvánosan megjelenik az értékelése mellett.

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.