XXX A FRoSTA az Ön telephelyén is elérhető.

Receptek

Spenótos "Erdőszéli Mókus" sütemény.

Készítsd el a különleges spenótos "Erdőszéli Mókus" süteményt, amely nemcsak lenyűgöző spenót ízzel és erdei aromákkal fog elbűvölni, hanem rendkívüli bemutatóval is!

50 perc
kiszerelés: 8
energia: 
3472 kJ  /  830 kcal
Nehézség: könnyű
Elkészítés
Összetevők
1
csomag FRoSTA Aprított spenót
160 ml
repceolaj
220 g
cukor
3
tojás
320 g
búzaliszt
2
teáskanál sütőpor
0.25
teáskanál só
250 g
mascarpone sajt
200 ml
30%-os tejszínhab
40 g
30%-os tejszínhab
1
teáskanál természetes vaníliaesszencia
áfonya
  1. Olvassz fel 1 csomag FRoSTA Aprított spenótot, majd szűrd le a felesleges nedvességet, és turmixold (botmixerrel) egyenletes masszává.
  2. Egy tálba üsd le a tojásokat (szobahőmérsékletűek legyenek), és egy részletben hozzáadva a cukrot, habosítsd őket kézi mixerrel.
  3. A habosított tojásmasszához folyamatos keverés közben lassan öntsd hozzá az olajat.
  4. Adj hozzá spenótot, és óvatosan keverd össze egy spatulával.
  5. Egy másik tálban keverd össze a sütőport és a sót átszitált liszttel.
  6. A spenótos tésztához add hozzá a száraz hozzávalókat, és csak röviden, csak az összetevők összekeveréséig keverd alacsony fordulatszámon.
  7. Öntsd a tésztát egy sütőformába (kb. 25 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt vagy zsírozott), és tedd be egy 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percig.
  8. Sütés után hagyd hűlni egy rácsra.
  9. Egy másik tálban keverd össze a hűtött mascarpone sajtot és a tejszínt, adj hozzá porcukrot és vaníliaesszenciát.
  10. Keverd a hozzávalókat néhány percig, amíg a krém növeli térfogatát, és könnyű és sűrű lesz.
  11. A kisült és kihűlt tésztát vágd ketté vízszintesen két részre.
  12. Az egyiket használd a tészta aljának – kenj rá mascarpone krémet, majd helyezd rá a második spenót tésztalapot. A torta tetejét díszítsd áfonyával.
Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Kérjük, töltse ki az összes (*)-gal jelölt mezőt. Az Ön e-mail címe nem kerül nyilvánosságra. Ha megadja a nevét, az nyilvánosan megjelenik az értékelése mellett.

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.