Az empanadák elkészítéséhez:
- Önts egy serpenyőbe repceolajat, és készítsd el a FRoSTA Mexikói stílusú csirke terméket a csomagoláson található utasítások szerint.
- Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: búzalisztet, élesztőt és egy teáskanál sót.
- Adj a száraz hozzávalókhoz tojást, felolvasztott de már langyos vajat, hideg vizet, majd keverd össze egy kanállal.
- Terítsd ki a tésztát a liszttel meghintett munkalapra, majd gyúrd össze, és nyújtsd ki.
- Vágj ki kerek formákat a tésztából, majd töltsd meg őket a FRoSTA termékkel és hajtogasd össze úgy, hogy empanadát formálj. A széleket össze tudod nyomkodni az ujjaid segítségével vagy villa segítségével.
- Rakd az empanadákat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kend meg őket felvert tojás fehérjével.
- Süsd 20-25 percig 180°C-on.
- Sütés után hintsd meg egy csipet csípős paprikával.
A paradicsomos szósz elkészítéséhez:
- A paradicsompüréhez adj hozzá egy evőkanál olívaolajat, egy teáskanál sót, egy teáskanál csípős paprikakrémet, egy gerezd fokhagymát és egy kis oregenót.
- Keverd össze.