- 1
- doboz FRoSTA Aprított spenót
- 2
- evőkanál olívaolaj
- 1
- póréhagyma
- 1
- gerezd fokhagyma
- 250 g
- krumpli
- 750 ml
- alaplé
- 1
- fej brokkoli
- 1
- pohár tejszín
- 2
- evőkanál napraforgó mag
- 2
- evőkanál tökmag
- 2
- evőkanál olívaolaj
- 150 mg
- főtt csicseriborsó
- 1
- csipetnyi só és chilipor
- Forrósíts fel egy kis olívaolajat a főzőedényben. Add hozzá a felszeletelt póréhagymát, a felaprított fokhagymát, és párold addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
- Tedd hozzá a meghámozott és felvágott krumplit, a brokkolirózsákat és az aprított spenótot, majd öntsd rá az alaplevet, és az egészet keverd össze. Főzd addig, amíg a zöldség és a krumpli puha nem lesz.
- Add a tejszínt a leveshez, és turmixold lágy, krémes állagúvá, majd ízesítsd.
- Egy sütőtálcára szórd rá a főtt csicseriborsót, sózd és hintsd meg chiliporral. Süsd kb. 30 percig, míg ropogós nem lesz. A sütés befejezése előtt 10 perccel szórd meg napraforgó- és tökmaggal.
- A spenótos-brokkolis krémlevessel együtt tálald fel a ropogós csicseriborsót, napraforgómagot és tökmagot.