- 1
- doboz FRoSTA Hal steak
- 5
- evőkanál olaj
- 250 g
- búzaliszt
- 150 ml
- tej
- 5 g
- élesztő
- 5 g
- instant élesztő
- 25 g
- lágy vaj
- 1
- evőkanál cukor
- 1
- evőkanál feketeköménymag
- 1
- tojás
- fél pohár majonéz
- 1
- kis mogyoróhagyma
- 3 g
- savanyú uborka
- 1
- teáskanál mustár
- 1
- teáskanál aprított petrezselyem
- Keverd össze a zsömle elkészítéséhez szükséges hozzávalókat egy mély edényben (kézi erővel 30 percig, géppel 10 percig)
- Takard le a kikevert alapanyagot egy konyharuhával, és hagyd állni kb. 1 órát addig, míg megkel.
- Oszd több, kb. 90g-os részekre a megkelt tésztát, és készíts zsömle formákat, majd helyezd be a sütőtálcába őket. Takard le és hagyd kelni őket még 30 percig.
- Kend be a zsömléket tojással, és szórd meg őket köménymaggal, majd süsd kb. 15-20 percig, 180°C-on.
- Melegíts fel 5 evőkanál olajat a serpenyőben és süsd meg a halfiléket, időközönként megforgatva őket, kb. 8 percig.
- Végül pedig készítsd el a majonézes szószt. Az apróra vágott zöldségeket és a majonézt jól keverd össze, majd ezt ízlés szerint ízesítsd.
- Vágd szét a zsömléket, és kend be a felületüket a kikevert szósszal, majd tömd meg őket a kedvenc friss zöldségeiddel, végül pedig tedd rájuk a meleg halfilét.