- 1
- doboz FRoSTA Arany halrudak
- 3
- sárgarépa
- 0.25
- zeller gyökér
- 1
- póréhagyma szár (zöld rész)
- 1
- petrezselyem gyökér
- 10
- szem szegfűbors
- 2
- babérlevél
- 1.5 liter
- víz
- 750 ml
- zöldség alaplé
- 450 g
- fagyasztott zöldborsó
- a póréhagyma fehér része
- 1
- hagyma
- 4
- gerezd fokhagyma
- 3
- evőkanál repceolaj
- étkezési só
- feketebors
- 150 g
- sűrű joghurt
- fél citrom leve
- 3
- friss mentaág
- egy csipet só
- egy csipet bors
- 3
- levél menta a díszítéshez
- Vágd össze a zöldségeket, majd öntsd rájuk a vizet. Add hozzá a fűszereket, és főzd a zöldségeket addig, amíg megpuhulnak.
- Aprítsd fel a megmaradt zöldségeket. A póréhagymát szeletekre, a hagymát kockákra, a fokhagymát minél kisebb darabokra, majd párold meg őket együtt, forró olajon.
- Add hozzá a zöldborsót és a forró zöldségalaplevet. Főzd kb. 10 percig fedő alatt, hogy a borsó megpuhuljon, de ne essen össze.
- Turmixold össze az egészet.
- Készítsd el a mentaszószt. Turmixold össze a mentaleveleket, majd add hozzá a joghurtot, és ízesíts sóval és borssal. Végül jól keverj össze mindent.
- Süsd meg az Arany halrudakat sütőben, a dobozon látható leírás szerint.
- Vedd ki a halrudakat a sütőből, és egy kicsit hagyd hűlni őket. Egy tálba szedd ki a zöldborsókrémet, helyezd rá a halrudakat. Díszítsd friss mentalevelekkel és az elkészült mentaszósszal.