Receptek

Halburger tejes zsömlében, tartármártással.

kiszerelés: 2
Elkészítés
Összetevők
1
doboz FRoSTA Hal steak
Zsömle:
5
evőkanál olaj
250 g
búzaliszt
150 ml
tej
5 g
élesztő
5 g
instant élesztő
25 g
lágy vaj
1
evőkanál cukor
1
evőkanál feketeköménymag
1
tojás
Majonézes szósz:
fél pohár majonéz
1
kis mogyoróhagyma
3 g
savanyú uborka
1
teáskanál mustár
1
teáskanál aprított petrezselyem
  1. Keverd össze a zsömle elkészítéséhez szükséges hozzávalókat egy mély edényben (kézi erővel 30 percig, géppel 10 percig)
  2. Takard le a kikevert alapanyagot egy konyharuhával, és hagyd állni kb. 1 órát addig, míg megkel.
  3. Oszd több, kb. 90g-os részekre a megkelt tésztát, és készíts zsömle formákat, majd helyezd be a sütőtálcába őket. Takard le és hagyd kelni őket még 30 percig.
  4. Kend be a zsömléket tojással, és szórd meg őket köménymaggal, majd süsd kb. 15-20 percig, 180°C-on.
  5. Melegíts fel 5 evőkanál olajat a serpenyőben és süsd meg a halfiléket, időközönként megforgatva őket, kb. 8 percig.
  6. Végül pedig készítsd el a majonézes szószt. Az apróra vágott zöldségeket és a majonézt jól keverd össze, majd ezt ízlés szerint ízesítsd.
  7. Vágd szét a zsömléket, és kend be a felületüket a kikevert szósszal, majd tömd meg őket a kedvenc friss zöldségeiddel, végül pedig tedd rájuk a meleg halfilét.
0 Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Az e-mail-címe nem kerül nyilvánosságra. Kérjük, töltse ki az összes kötelező mezőt (*).

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.