Receptek
Zöldséges burger guacamoléval.
A zöldséges burger guacamoléval egy finom alternatíva a húsos hamburgerekhez, kifejezetten vegetáriánusok számára készült. Lédús vegetáriánus pogácsa, aromás guacamolé és friss saláta, mindez egy puha zsemlében, ízletes kompozíciót alkotva, amely mindenki számára ízleni fog!
- 1
- FRoSTA Édesburgonyás burger
- 2
- evőkanál repceolaj
- 3
- gerezd fokhagyma
- 1
- teáskanál olívaolaj
- 200 g
- sűrű natúr joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 1
- érett avokádó
- 1
- paradicsom
- 0.5
- lilahagyma
- 1
- gerezd fokhagyma
- néhány szál koriander
- fél lime leve
- só és bors ízlés szerint
- 1
- db friss kukoricakocsány
- 1
- evőkanál vaj
- zsemle
- zöldségek - uborka, retek, saláta szeletek
- Hámozd meg a kukoricacsövet, vágd három részre, majd főzd meg sós vízben. Olvassz fel egy evőkanál vajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg a főtt kukoricát 3-4 percig.
- Dobj egy kis olajat egy serpenyőbe, és tedd bele a fokhagymát héjában. Önts hozzá vizet, majd párold kb. 10 percig, amíg megpuhul.
- Egy tálban keverd össze a joghurtot a zúzott, hámozott fokhagymával, sóval és borssal.
- Készíts guacamolét – egy villa segítségével törj meg egy hámozott avokádót, adj hozzá apróra vágott paradicsomot (magok nélkül), apróra vágott hagymát, átnyomott fokhagymát, lime levét és apróra vágott koriandert. Ízesítsd sóval és borssal. Keverd össze.
- Egy serpenyőben hevíts fel 3 evőkanál olajat. Süsd meg a burgereket a csomagoláson található utasítások szerint.