XXX A FRoSTA az Ön telephelyén is elérhető.

Receptek

Házi pierogi fekete köménnyel és mexikói csirkével töltve.

Kóstold meg a házi pierógokat, amelyben a töltelék nem más mint az ízletes mexikói csirke!

35 perc
kiszerelés: 4
Elkészítés
Összetevők
Töltelék:
1
csomag Mexikói csirke
3
tojásfehérje
negyed pekingi káposzta
Tészta a pierogikhoz:
3
tojássárga
0.5 l
liter tej
0.25
pohár olaj
1
evőkanál só
900 g
liszt
1
evőkanál fekete kömény
Édes-savanyú szósz:
3
evőkanál ketchup
3
evőkanál szójaszósz
3
evőkanál cukor
3
evőkanál ecet
3
teáskanál őrölt gyömbér
2
kisebb gerezd fokhagyma
1
teáskanál burgonyakeményítő
1
teáskanál olaj

Tészta a pierogihoz:

  1. Melegítsd fel a sót, olajat és tejet.
  2. Öntsd az egészet egy tálba, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a tojás sárgáját és fekete köményt.
  3. Fokozatosan add hozzá a lisztet, és kezdd el gyúrni a tésztát. Ezután fedd le egy konyharuhával és hagyd pihenni.

Töltelék:

  1. Készítsd el a Mexikói csirkét a csomagoláson található utasítások szerint, majd hagyd kihűlni.
  2. Add hozzá a tojásfehérjét és az apróra vágott ¼ pekingi káposztát, majd alaposan keverd össze.

Pierogi:

  1. Nyújtsd ki a tésztát 1 mm vastagságúra, majd vágj ki köröket egy pohár méretével.
  2. Tegyél tölteléket a kör közepére, és zárd le a széleit, mint a hagyományos pierogikat.
  3. A kész pierogikat tedd sós forró vízbe, és főzd, amíg a felszínükre feljönnek.

Édes-savanyú szósz:

  1. Forró olajban pirítsd meg a fokhagymát és a gyömbért.
  2. Add hozzá a ketchupot, szójaszószt, cukrot, ecetet, olajat, majd keverd addig, amíg egyenletes masszává válik.
  3. Add hozzá a burgonyakeményítőt, majd keverd össze.