Receptek
Zöldségek sajtos öntettel
Egyszerű recept, melyben a zöldségek intenzív ízét egy fűszeres sajtszósz emeli ki. Tökéletes kombináció minden találkozóra! Fedezd fel a FRoSTA tepsis zöldségeit, és élvezd az egyszerű, de különleges ízeket.

- 1
- csomag FRoSTA Tepsis zöldségek - karfiol, bab, sárgarépa
- 150 ml
- tej
- 50 g
- Gorgonzola sajt
- 0.5
- hagyma
- 1
- evőkanál vaj
- 1
- teáskanál liszt
- só
- bors
- Süsd meg a zöldségeket: melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses). Süsd a zöldségeket (karfiol, zöldbab és répa fűszerekkel) 20 percig.
- Készítsd el a szószt: apróra vágd a hagymát, majd vajon pirítsd, amíg üveges nem lesz.
- Készítsd el a habarást: add hozzá a lisztet a serpenyőhöz, és alaposan keverd össze, hogy sima pasztát kapj.
- Öntsd hozzá a tejet: folyamatosan keverve öntsd hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós, és hagyd, hogy egy kicsit besűrűsödjön.
- Keverd hozzá a sajtot: Add hozzá a morzsolt Gorgonzolát, és keverd addig, amíg teljesen el nem olvad. Ízesítsd sóval és borssal.
- Tálalás: Tálald a zöldségeket a krémes Gorgonzola öntettel.