Receptek
Hal Steak zöldborsópürével és rukkola salátával
Egyszerű és ízletes ötlet ebédre! Az ízletes hal steak szeletek, a krémes borsópüré és a friss rukkolasaláta tökéletes ízkombinációt alkotnak. Gyorsan elkészíthető, mégis finom – ideális bármilyen alkalomra!

25 perc
Adag:
1
energia:
2142 kJ /
512 kcal
Nehézség:
könnyű
Elkészítés
Összetevők
Borsópüré
- 250 g
- fagyasztott zöldborsó
- 1
- evőkanál vaj
- néhány levél friss menta (vagy egy csipet szárított)
- só
- bors
- 2
- marék rukkola
- 2
- evőkanál olívaolaj
- 2
- teáskanál citromlé
- 2
- evőkanál parmezán sajt reszelék
- Forralj vizet egy lábasban, adj hozzá egy csipet sót, majd dobd bele a zöldborsót, és főzd kb. 5 percig, amíg megpuhul.
- Szűrd le a megfőtt borsót, és tedd turmixgépbe vagy magas falú edénybe, ha botmixert használsz. Add hozzá a vajat, néhány levél friss mentát (vagy egy csipet szárítottat), sót és borsot ízlés szerint.
- Turmixold sima pürévé. Ha túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés főzővizet.
- Készítsd el a FRoSTA Hal Steak szeleteket a csomagoláson található utasítás szerint.
- Mosd meg a rukkolát folyó víz alatt, majd alaposan szárítsd meg. Egy tálban keverd össze az olívaolajjal és a citromlével. Végül add hozzá a parmezán sajt reszeléket, és óvatosan keverd át.
- A tányérra tegyél egy adag meleg borsópürét. A pürére helyezd a sült hal steaket. Mellé tálald a rukkolasalátát.
Hozzászólások