Receptek
Hal Steak édesburgonya szeletekkel és lilakáposzta-salátával
Színes és ízekben gazdag ebédre vágysz? Ez a recept tökéletes kombinációja a zamatos FRoSTA Hal steaknek, illatos édesburgonya szeleteknek és friss, ropogós lilakáposzta-salátának. Gyors, egyszerú – remek ötlet egy kiegyensűlyozott táplálkozási étrendben, amely örömet szerez a szemnek és az ízlelőbimbóknak egyaránt.

35 perc
Adag:
2
energia:
2510 kJ /
600 kcal
Nehézség:
könnyű
Elkészítés
Összetevők
Édesburgonya hasábok
- 2
- közepes édesburgonya
- 2
- evőkanál olívaolaj
- 1
- teáskanál őrölt paprika
- só
- bors
- 0.25
- kis fej lilakáposzta
- 1
- kisebb alma
- 1
- kisebb sárgarépa
- 3
- evőkanál natúr joghurt
- 1
- teáskanál méz
- só
- bors
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (alsó-felső sütés). Hámozd meg az édesburgonyát, majd vágd vékony szeletekre.
- Egy tálban keverd össze az olívaolajjal, paprikával, sóval és borssal. Terítsd szét a hasábokat sütőpapírral bélelt tepsin. Süsd kb. 25–30 percig, amíg megpuhulnak és enyhén ropogósak lesznek (félidőben meg is forgathatod őket).
- A lilakáposztát aprítsd fel. Az almát és a sárgarépát reszeld le durva reszelőn. Egy külön kis tálban keverd össze a joghurtot a mézzel, ízesítsd sóval, borssal, esetleg egy kevés citromlével. Add hozzá a zöldségeket, és alaposan keverd össze.
- Készítsd el a FRoSTA halsteakeket a csomagoláson található utasítás szerint.
- A tányérra helyezd a forró édesburgonya hasábokat, a halsteaket és egy adag friss salátát.
Hozzászólások