XXX A FRoSTA az Ön telephelyén is elérhető.

Receptek

Spenótpüré kecskesajtkrémmel.

Kívánsz egy könnyed spenótos desszertet? Ez a recept tökéletes választás lesz. Bársonyos spenótpüré a sós kecskesajtkrém társaságában. Micsoda kettős!

15 perc
kiszerelés: 6
Elkészítés
Összetevők
1
csomag FRoSTA aprított spenót
200 ml
36%-os tejszínhab
100 g
puha kecskesajt
80 g
porcukor
50 g
folyékony méz
4
tojássárgája
20 g
mandulaszeletek
30 g
aszalt áfonya
  1. A spenótot vedd ki a csomagolásból és hagyd felengedni.
  2. Jól nyomkodd át egy szűrőn, hogy a felesleges víz ne maradjon benne, majd pürésítd.
  3. Forrázd le a tojásokat.
  4. Verd fel a sárgáját egy mixerrel, fokozatosan adagolva hozzá a porcukor ¾-ét, amíg fehér, habos masszát nem kapsz.
  5. Verd fel a tejszínt a maradék porcukorral.
  6. Keverd össze a felvert sárgáját a spenóttal, add hozzá a tejszínt, és óvatosan, de alaposan keverd össze.
  7. Töltsd a spenótos mousse-t poharakba.
  8. Keverd össze a folyékony mézet a kecskesajttal.
  9. A mousse-re rétegezz egy réteg kecskesajt krémet, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára.
  10. Egy serpenyőben pirítsd meg a mandulaszeleteket.
  11. Evés előtt díszítsd mandulaszeletekkel és apróra vágott áfonyával.
Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Kérjük, töltse ki az összes (*)-gal jelölt mezőt. Az Ön e-mail címe nem kerül nyilvánosságra. Ha megadja a nevét, az nyilvánosan megjelenik az értékelése mellett.

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.