Receptek

Arany halrudak zöldborsókrémmel.

kiszerelés: 5
Elkészítés
Összetevők
1
doboz FRoSTA Arany halrudak
Zöldséges alaplé:
3
sárgarépa
0.25
zeller gyökér
1
póréhagyma szár (zöld rész)
1
petrezselyem gyökér
10
szem szegfűbors
2
babérlevél
1.5 liter
víz
Krémleves:
750 ml
zöldség alaplé
450 g
fagyasztott zöldborsó
a póréhagyma fehér része
1
hagyma
4
gerezd fokhagyma
3
evőkanál repceolaj
étkezési só
feketebors
Mentaszósz:
150 g
sűrű joghurt
fél citrom leve
3
friss mentaág
egy csipet só
egy csipet bors
3
levél menta a díszítéshez
  1. Vágd össze a zöldségeket, majd öntsd rájuk a vizet. Add hozzá a fűszereket, és főzd a zöldségeket addig, amíg megpuhulnak.
  2. Aprítsd fel a megmaradt zöldségeket. A póréhagymát szeletekre, a hagymát kockákra, a fokhagymát minél kisebb darabokra, majd párold meg őket együtt, forró olajon.
  3. Add hozzá a zöldborsót és a forró zöldségalaplevet. Főzd kb. 10 percig fedő alatt, hogy a borsó megpuhuljon, de ne essen össze.
  4. Turmixold össze az egészet.
  5. Készítsd el a mentaszószt. Turmixold össze a mentaleveleket, majd add hozzá a joghurtot, és ízesíts sóval és borssal. Végül jól keverj össze mindent.
  6. Süsd meg az Arany halrudakat sütőben, a dobozon látható leírás szerint.
  7. Vedd ki a halrudakat a sütőből, és egy kicsit hagyd hűlni őket. Egy tálba szedd ki a zöldborsókrémet, helyezd rá a halrudakat. Díszítsd friss mentalevelekkel és az elkészült mentaszósszal.
0 Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Az e-mail-címe nem kerül nyilvánosságra. Kérjük, töltse ki az összes kötelező mezőt (*).

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.