Spenótos – brokkolis krémleves csicseriborsóval recept

  • 1 doboz FRoSTA Aprított spenót
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250g krumpli
  • 750 ml alaplé
  • 1 fej brokkoli
  • 1 pohár tejszín
  • 2 evőkanál napraforgó mag
  • 2 evőkanál tökmag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 150 g főtt csicseriborsó
  • 1 csipetnyi só és chilipor

 

  1. Forrósíts fel egy kis olívaolajat a főzőedényben. Add hozzá a felszeletelt póréhagymát, a felaprított fokhagymát és párold míg a hagyma üveges nem lesz.

  2. Tedd hozzá a meghámozott és felvágott krumplit, a brokkoli rózsákat és az aprított spenótot, majd öntd rá az alaplevet és az egészet keverd össze. Főzd míg a zöldség és krumpli puha nem lesz.

  3. Add a tejszínt a leveshez és turmixold lágy krémes állagúvá, majd ízesítsd.

  4. Egy sütőtálcára szórd rá a főtt csicseriborsót, sózd és hintsd meg chiliporral. Süsd kb. 30 percig míg ropogós nem lesz, de a a sütés befejezése előtt 10 perccel szórd meg napraforgó-és tökmaggal.

  5. A spenótos-brokkolis krémlevessel együtt tálald fel a ropogós csicseriborsót, napraforgómagot és tökmagot.
SPENÓTOS – BROKKOLIS KRÉMLEVES CSICSERIBORSÓVAL