LEGJOBB MINŐSÉGŰ ÖSSZETEVŐK

LEGYÜNK ŐSZINTÉK!
A FRoSTA NEM HASZNÁL ÉLELMISZER ADALÉKANYAGOKAT!

A 100% természetes íz irányelv azt jelenti, hogy a se a készételeink és az ezeket alkotó összetevők sem tartalmaznak adalékanyagokat. Például mi olyan sót használunk, mely nem tartalmaz csomosódást gátló anyagot az általunk készített vaj pedig nem tartalmaz színezéket és kémiailag módosított keményítőt.

Megbízható beszállítók nélkül, nem tudnánk magas minőségű termékeket előállítani. Magasak az elvárásaink irányukban és megkövetelünk egy bizonyos szintet . A rendszeres minőségellenőrzéseknek köszönhetően s a kölcsönös bizalom alapján nyugodtan közzétehetjük az összetevőink eredetét

FENNTARTHATÓ HALÁSZAT.

A FRoSTA termékeiben csak olyan halat és tenger gyümölcseit talál, melyek kizárólag az MSC szervezet által tanúsított halászatokból érkeznek. Ennek köszönhetően biztosak vagyunk benne, hogy felelősen bánunk a tengerek és óceánok élővilágával.

Az MSC program a világon legelismertebb tanúsítási rendszer a halászatban. Az MSC tanúsítvány szabványait tudósokkal, halászokkal és környezetvédelmi szervezetekkel együttműködve dolgozták ki, ami a teljes halászati folyamatot lefedi az ellátási lánc során.

Ha olyan terméket választasz, melynek a csomagolása a kék MSC jelöléssel van ellátva, azzal támogatod azokat a halászatokat melyeknél a fenntarthatóság a legfontosabb, ahol minimalizálják az ökoszisztémára tett káros hatást, több halat hagynak a tengerekben és az óceánokban, ugyanakkor más tengeri állatok szaporodására is kiemelt figyelmet fordítanak

Vegyél részt velünk együtt a tengerek és óceánok élővilágának védelmében, hogy megőrizhessük a halállományt a jövő generációja számára.

MÍG MÁSOK KOMPROMISSZUMOT KÖTNEK, MI EMELJÜK A LÉCET!

A feldolgozás és gyártás munkafolyamataira a legapróbb részletekig, kiemelt figyelmet fordítunk:

  • az Alaszkai tőkehalat a kihalászása után rögtön, már a tengeren lefagyasztjuk,
  • a zöldségeket a betakarítás után azonnal lefagyasztjuk,
  • folyamatosan ellenőrizzük a beszállítóinkat,
  • csökkentettük a CO2 levegőbe történő kibocsátását, illetve ezt elvárjuk a beszállítóinktól is

CSOMAGOLÁSAINK

JÓ KAR(TON)BAN!

Csak FSC tanúsítvánnyal ellátott kartont használunk. Az FSC tanúsítvány a felelős és fenntartható erdei erőforrásokról való gondoskodást jelöli.

S ami még több! Nem használunk alumíniumot!

Az alumínium gyártása kifejezetten energiaigényes, lebomlásának folyamata pedig hosszadalmas, de találtunk egy jóval környezetbarátabb megoldást. A Tepsis halfiléink alumíniumtálcáját lecseréltük speciális karton tálcára. Mi több ennek köszönhetően a termék nemcsak sütőben, hanem mikrohullámú sütőben is elkészíthető, kartontálcástul.:) Ez idő-és energiamegtakarítást is jelent. Egyszerű és környezetbarát!

KÖVETKEZETESEK VAGYUNK.

Hosszútávú stratégia megvalósításán dolgozunk, melynek keretén belül a FRoSTA felhasználó-és környezetbarát márkaképet szeretne kialakítani. Minden gyárunkban átfogó környezetvédelmi jelentést dolgoztunk ki, mely segít beazonosítani olyan területeket, ahol tovább minimalizálhatjuk a széndioxid kibocsátást.

FAGYASZTÁS…A NAP EREJÉVEL!

Olyan korszerű hűtőházat építettünk fel, amelyben már maga a konstrukció is elősegíti az energiafelhasználás optimalizálását.

A gyárunknak saját szennyvízfeldolgozó rendszere van, a hűtőház tetején pedig napelemrendszer.  A fotovoltaikus modulok csoportja közel 600m2 területet foglal el és 80,5 kWp energiát tud előállítani. Ennek segítségével akár a fagyasztó hűtésére felhasznált energia 30%-át is meg lehet takarítani.