XXX A FRoSTA az Ön telephelyén is elérhető.

Mekkora az ökológiai lábnyomunk?  

Martyna Mleczak 12.06.2022
0 Hozzászólások

A jég és a fagyasztási hőmérséklet olyan témák, amelyek nagyon közel állnak hozzánk, mondhatni “életünk” részei. Ennek ellenére a globális felmelegedés nem játszott jelentős szerepet a cég életének első időszakában. Mostanra azonben elértünk ahhoz a ponthoz, mikor feltettük magunknak a kérdést, hogy vajon mi is a szerepünk ebben a folyamatban, hiszen a gyorsfagyasztást széles körben “energiafalónak” tartják.  

Product Carbon Footprint (PCF) – mi is van pontosan e három betű mögött?  

A szénlábnyom megmutatja, hogy a termék milyen hatást gyakorol a környezetre. A termék által az életciklusa során okozott összes CO2-kibocsátás. Kezdve a legelejéről a termesztésen, a feldolgozáson, a  csomagoláson, az értékesítésen, a fogyasztáson át egészen a csomagoló anyagok ártalmatlanításáig. A szénlábnyom számításokból azt is lehet látni, hogy a termék “élete” során mely időszak az, mely a legtöbb CO2 kibocsátást okozza.  
 

A kalkulátorokokkal kiszámítható az éghajlatra gyakorolt hatás!  

2008-ban a Potsdami Klímakutató Intézettel, a freiburgi Ökoinstituttal, a WWF-fel együttműködve, illetve különböző iparágakban tevékenykedő vállalatokkal együtt szerettük volna tanulmányozni a piacon lévő összes termékünk CO2-kibocsátását a termesztéstől a fogyasztásig. Közös célunk volt egy olyan piaci szabvány kidolgozása, amelyhez képest mérhető a termékek szénlábnyoma (PCF). A kezdetektől fogva részt vettünk ebben a projektben és már 2011-ben ismertük az összes termékünk és gyárunk szénlábnyomát. 

A termékeink szénlábnyomát példul mindig ellenőrizheted a weboldalunkon.  
 

“Befektetünk a környezetbe”. 

Szeretnénk, ha minden egyes befektetésünk ökológiailag is gazdaságos lenne. Akár új gyártósor építéséről, akár az alapanyagaink beszerzéséről és szállításáról van szó, mindig kalkulálunk, különbözü vizsgálatokat végzünk és kiszámítjuk a környezeti hatásokat.  

Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Kérjük, töltse ki az összes (*)-gal jelölt mezőt. Az Ön e-mail címe nem kerül nyilvánosságra. Ha megadja a nevét, az nyilvánosan megjelenik az értékelése mellett.

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.