Receptek
Zöld palacsinta spenóttal és feta sajttal
A FRoSTA Aprított spenóttal készült zöld palacsinták nemcsak gyönyörű zöld színt és egy adag vitamint adnak a tésztának, de a fetasajtból és fokhagymából álló krémes töltelék karakteres ízt kölcsönöz az ételnek. Tökéletes választás egy gyors, könnyű ebédhez vagy vacsorához – akár fitnesz változatban is. Próbáld ki lépésről lépésre a receptünket, és lepd meg a családot valami finommal és különlegessel!

20 perc
Adag:
2
energia:
2531 kJ /
605 kcal
Nehézség:
közepes
Elkészítés
Összetevők
- 200 g
- FRoSTA Aprított spenót
- 2
- tojás
- 2
- csésze tej
- 2
- csésze liszt
- 2
- evőkanál olaj
- só
- bors
- 200 g
- fetasajt
- 2
- gerezd fokhagyma
- Olvaszd fel a 200 g fagyasztott FRoSTA Aprított spenótot. Alaposan csepegtesd le a felesleges vizet (használhatsz szitát vagy tiszta konyharuhát).
- Egy tálban üsd fel a 2 tojást. Add hozzá a tejet, lisztet, olajat és egy csipet sót. Tedd bele a lecsepegtetett spenótot. Az egészet alaposan keverd össze.
- Forrósíts fel egy serpenyőt (finoman megkenheted olajjal). Önts bele egy adag tésztát, és süss vékony palacsintákat mindkét oldalon aranyszínűre.
- Egy kis tálban törd össze a 200 g feta sajtot. Add hozzá a fokhagymanyomón áttört 2 gerezd fokhagymát. Ízesítsd borssal (a feta sós, így só nem szükséges). Keverd sima krémmé.
- Minden megsült palacsintára tegyél egy adag fetás-fokhagymás tölteléket. Kend el egyenletesen, majd tekerd fel vagy hajtsd össze borítékszerűen.
Hozzászólások