Receptek
Brokkolis serpenyős étel, pulykahússal, szezámmaggal meghintve
Könnyű, színes és karakteres! Egy igazán finoman pácban puhult pulykahús, a ropogós FRoSTA brokkoli és a szezámmag íze – a tökéletes kombináció egy gyors vacsorához.
30 perc
Adag:
2
energia:
4393 kJ /
1050 kcal
Nehézség:
közepes
Elkészítés
Összetevők
- 1 csomag
- FRoSTA brokkoli rózsa
- 200 g
- pulykahús
- 100 g
- jázminrizs
- 2 evőkanál
- növényi olaj
- 1 evőkanál
- lime juice
- 1 evőkanál
- pirított szezámmag
- 1 teáskanál
- szezámolaj
- 3 evőkanál
- szójaszósz
- 2 gerezd
- fokhagyma
- Egy darab gyömbér (kb. 1 cm)
- A pulykahúst kockákra vágd össze, keverd hozzá a szójaszószt, a fokhagymát és a gyömbért. 15 percig hagyd állni.
- Egy serpenyőben melegítsd fel a növényi olajat, és aranybarnára süsd ki benne a pulykahúst (6–8 perc). Tedd félre.
- Ugyanebben a serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, add hozzá a FRoSTA brokkolit, és 5–6 percig pirítsd. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, és fedd le 2 percre.
- Add hozzá a megsült pulykahúst a brokkolihoz. Melegítsd 1–2 percig, csepegtess rá lime-levet, és szórd meg szezámmaggal.
- Főtt rizzsel vagy rizstésztával tálald. Finom!
Hozzászólások