Receptek

Tepsis halfilé olasz módra, zöldséges rizottóval.

kiszerelés: 2
Elkészítés
Összetevők
1
doboz FRoSTA Tepsis halfilé olasz módra
250 g
fehér rizs
1
nagy fej mogyoróhagyma
1
száraz fehér bor
1 l
alaplé (zöldséges vagy húsleves)
150 g
zöldborsó
1
köteg zöld spárga
2
evőkanál vaj
3
púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt
1
tenyérnyi friss spenót levél
  1. Melegítsd elő a sütőt 210°C-ra (légkeveréses programon 190°C-ra). Helyezd be a Tepsis halfilét a tálcájával együtt a sütőbe és süsd kb. 35 percig.
  2. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, tedd bele a felszeletelt hagymát, és párold üvegesre.
  3. Öntsd hozzá a rizst, és jól keverd össze. Locsold meg fehérborral, majd várj, míg a folyadék elpárolog.
  4. Szórd rá a zöldborsót és a felszeletelt zöld spárgát. Keverd össze jól.
  5. Adj hozzá kb. fél pohár meleg alaplevet és keverd össze. Amikor a rizsről eltűnik a lé, önts rá megint egy adagot az alapléből. Keverd össze ismét jól. Ismételd ezt meg, míg a rizs krémes állagú lesz, de ne főzd túl. (kb. 15-20 percig)
  6. Végül add hozzá a spenót leveleket és a maradék spárgát.
  7. Szórd meg a parmezánnal, tedd bele a két evőkanál hideg vajat, és jól keverd össze.
  8. Tálald ízlésesen, kis spenótlevéllel díszítve.
0 Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Az e-mail-címe nem kerül nyilvánosságra. Kérjük, töltse ki az összes kötelező mezőt (*).

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.