Receptek
Tejszínes spenótos tészta
Ha gyors, ugyanakkor finom ebédötletet keresel, ez a tejszínes spenóttal és parmezánnal készült tészta telitalálat lesz. Egyszerűen elkészíthető, fokhagymával gazdagon fűszerezett, enyhén megbolondítva szerecsendióval – tökéletes egy lustálkodós délutánra vagy egy kettesben eltöltött vacsorára.

15 perc
Adag:
2
energia:
2029 kJ /
485 kcal
Nehézség:
közepes
Elkészítés
Összetevők
- 300 g
- tészta (pl. tagliatelle)
- 200 g
- FRoSTA aprított spenót
- 200 ml
- 30%-os tejszín
- 50 g
- reszelt parmezán
- 2
- gerezd fokhagyma
- 1
- evőkanál vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- Egy nagy fazékban forralj sós vizet, és főzd meg a tésztát al dente állagúra a csomagoláson található utasítás szerint.
- Egy nagy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Add hozzá a fokhagymát, és rövid ideig pirítsd (vigyázz, nehogy megégjen). Add hozzá a spenótot, és párold néhány percig, amíg felolvad és elpárolog belőle a felesleges víz.
- Öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a reszelt parmezánt, és alaposan keverd össze. Főzd alacsony lángon néhány percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
- Ízesítsd sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval.
- Add a kész szószhoz a megfőtt tésztát, és alaposan keverd össze. Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés főzővizet a tésztából.
Hozzászólások