Receptek
Ropogós és fűszeres mexikói töltött tészta
Kívánsz egy ropogós töltött tésztát mexikói csirkével? Nehézségi szint: könnyű Kalória tartalom: 171 kcal adagonként

45 perc
Adag:
12
Elkészítés
Összetevők
Pierożki:
- 1
- csomag FRoSTA Mexikói stílusú csirke
- 200 g
- búzaliszt
- 60 g
- olvasztott és kihűlt vaj
- 7 g
- szárított élesztő
- 4
- evőkanál hideg víz
- 2
- nagy tojás
- 2
- evőkanál repceolaj
- 1
- lapos teáskanál só
- 20 g
- paradicsom püré
- 1
- evőkanál olívaolaj
- 1
- teáskanál só
- 1
- teáskanál csípős paprika paszta
- 1
- gerezd fokhagyma
- néhány szál oregánó
- Öntsd egy serpenyőbe a repceolajat, és készítsd el a FRoSTA Mexikói csirkét a csomagoláson található utasítások szerint.
- Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: búzalisztet, élesztőt és egy teáskanál sót.
- Adj hozzá a száraz hozzávalókhoz tojást, olvasztott és kihűlt vajat, hideg vizet, majd keverd össze egy kanállal.
- Terítsd ki a tésztát lisztezett deszkán, majd gyúrd össze, és nyújtsd ki.
- Vágj ki köröket a tésztából, töltsd meg őket a már elkészített Mexikói csirkével, és hajtsd össze őket és formálj gombócokat A széleket ujjal vagy villával összenyomhatod.
- Rakd a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg a tetejüket tojásfehérjével.
- Süsd 20-25 percig 180°C-on.
- Sütés után szórd meg egy csipet csípős paprikával.A paradicsomszósz elkészítése:
A paradicsom püréhez adj hozzá egy evőkanál olívaolajat, egy teáskanál sót, egy teáskanál csípős paprika pasztát, egy gerezd fokhagymát és csipet oregánót.
Jól keverd össze.