Receptek
Krémes rizottó grillezett brokkolival és hal steakkel
Valami egyszerűre és igazán finomra vágysz? Próbáld ki a parmezános rizottót FRoSTA Hal Steakkel és grillezett brokkolival – ez a kombináció kielégíti az étvágyat mindenféle erőlködés nélkül. Néhány perc elegendő ahhoz, hogy házias, mégis ízletes ételt varázsolj az asztalra.

40 perc
Adag:
2
energia:
2719 kJ /
650 kcal
Nehézség:
közepes
Elkészítés
Összetevők
Krémes rizottó
- 120 g
- arborio rizs
- 0.5
- közepes fej hagyma
- 1
- gerezd fokhagyma
- 2
- evőkanál olívaolaj
- 500 ml
- zöldségalaplé
- 3
- evőkanál reszelt parmezán
- só
- bors
- 0.5
- nagy fej brokkoli
- 1
- evőkanál olívaolaj
- 1
- csipet granulált vagy friss fokhagyma
- 500 ml
- zöldségalaplé
- só
- bors
- Egy lábasban hevíts olívaolajat, add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold üvegesre. Ezután add hozzá a fokhagymát, majd szórd bele az arborio rizst. Pirítsd 1–2 percig, amíg a rizsszemek kissé áttetszővé válnak.
- Kezdd el fokozatosan hozzáadni a meleg alaplevet – egy merőkanállal egyszerre, folyamatos keverés mellett. Főzd kb. 20 percig, mindig pótolva a folyadékot, amíg a rizs megpuhul, és a rizottó krémes állagú lesz. A végén keverd bele a parmezánt, és ízesítsd sóval, borssal.
- Készítsd el a FRoSTA Hal Steaket a csomagoláson található utasítás szerint – általában a serpenyőben sütés kb. 7–10 percet vesz igénybe.
- A brokkolirózsákat locsold meg olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Grillezd grillserpenyőben kb. 5–7 percig, vagy süsd 200°C-os sütőben 10–12 percig, amíg kissé megpirulnak és ropogósak lesznek.
- Tálaláskor tegyél egy adag rizottót a tányérra, helyezd rá a hal steaket, mellé pedig a grillezett brokkolit.
Hozzászólások