Receptek

Zöldséges curry pitakenyérrel, mentás- és citromos joghurtszósszal.

kiszerelés: 15
Elkészítés
Összetevők
1
zacskó FRoSTA Zöldségcurry
Pita:
1
evőkanál olaj
600 g
búzaliszt + egy kicsi meghintésre
3
teáskanál instant élesztő
1
teáskanál só
2
teáskanál cukor
4
evőkanál olívaolaj
370 ml
langyos víz
Szósz:
1
pohár 400g-os görög joghurt
3
evőkanál aprított petrezselyem
2
evőkanál aprított mentalevél
1
citrom leve
ízesítéshez: só, bors, citromlé
  1. A pitához valókat tedd bele egy mély edénybe, majd jól keverd össze turmixszal.
  2. Egy konyharuhával takard le a tésztát, és hagyd egy órát állni egy meleg helyen addig, amíg duplájára nem kel.
  3. Vágd fel a tésztát 15-16 kisebb részre, majd takard be, és hagyd állni őket még kb. 30 percig.
  4. Ezután nyújtsd ki a tésztákat kb. 5 mm vastag, lapos pita formákra.
  5. Forrósíts fel egy kis olajat a serpenyőben. Helyezd bele a FRoSTA Zöldségcurry-t, és időközönként megkeverve 8 perc alatt készítsd el.
  6. Hevítsd fel a teflon edényt (ne tegyél bele olajat!). Tedd bele a pitát és süsd míg ropogós nem lesz (mindkét oldalát kb. 1 percig). Helyezd a pitákat egy nagy tányérra. Tartsd őket melegen konyharuhával.
  7. Keverd össze a joghurtszósz hozzávalóit.
  8. Tálald fel őket ízlésednek megfelelően.
0 Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Az e-mail-címe nem kerül nyilvánosságra. Kérjük, töltse ki az összes kötelező mezőt (*).

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.