Elkészítés
Összetevők
- 1
- zacskó FRoSTA Zöldségcurry
- 1
- evőkanál olaj
- 600 g
- búzaliszt + egy kicsi meghintésre
- 3
- teáskanál instant élesztő
- 1
- teáskanál só
- 2
- teáskanál cukor
- 4
- evőkanál olívaolaj
- 370 ml
- langyos víz
- 1
- pohár 400g-os görög joghurt
- 3
- evőkanál aprított petrezselyem
- 2
- evőkanál aprított mentalevél
- 1
- citrom leve
- ízesítéshez: só, bors, citromlé
- A pitához valókat tedd bele egy mély edénybe, majd jól keverd össze turmixszal.
- Egy konyharuhával takard le a tésztát, és hagyd egy órát állni egy meleg helyen addig, amíg duplájára nem kel.
- Vágd fel a tésztát 15-16 kisebb részre, majd takard be, és hagyd állni őket még kb. 30 percig.
- Ezután nyújtsd ki a tésztákat kb. 5 mm vastag, lapos pita formákra.
- Forrósíts fel egy kis olajat a serpenyőben. Helyezd bele a FRoSTA Zöldségcurry-t, és időközönként megkeverve 8 perc alatt készítsd el.
- Hevítsd fel a teflon edényt (ne tegyél bele olajat!). Tedd bele a pitát és süsd míg ropogós nem lesz (mindkét oldalát kb. 1 percig). Helyezd a pitákat egy nagy tányérra. Tartsd őket melegen konyharuhával.
- Keverd össze a joghurtszósz hozzávalóit.
- Tálald fel őket ízlésednek megfelelően.
0 Hozzászólások