Panírozott halfilé kaporral, mangó szósszal recept
- 1 doboz FRoSTA Panírozott halfilé kaporral
- 2 db közepes édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
Salsa szósz:
- 1 db mango
- 1 fej lilahagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 chili paprika
- 1 csipet cayenne bors
- 1 db lime
- só – ízlés szerint
- korianderlevél
1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Helyezd bele a sütőtálcába a panírozott halfiléket( használhat sütőpapírt)
2. Hámozd meg az édesburgonyákat, hosszában vágd ketté, szeleteld hasábokra. Szórd meg a kakukkfűvel és sózd meg, olívaolajjal locsold át, majd szórd a sűtőtálcára a halfilék mellé.
3. Süsd az édesburgonyát a halfilékkel együtt kb. 17 percig ( vagy 14 percig légkeveréses programon)
4. Készítsd el a mango salsa szószt. Hámozd meg a mangót, majd kockázd fel. A hagymát aprítsd, a paprikát kockázd fel. Adj hozzá egy kis sót, olívaolajat, a chili paprikát jól felaprítva és a lime-ot facsard rá. Tálalás előtt koriander levéllel díszítsd.
