Receptek

Spenótos–brokkolis krémleves csicseriborsóval.

kiszerelés: 4
Elkészítés
Összetevők
1
doboz FRoSTA Aprított spenót
2
evőkanál olívaolaj
1
póréhagyma
1
gerezd fokhagyma
250 g
krumpli
750 ml
alaplé
1
fej brokkoli
1
pohár tejszín
2
evőkanál napraforgó mag
2
evőkanál tökmag
2
evőkanál olívaolaj
150 mg
főtt csicseriborsó
1
csipetnyi só és chilipor
  1. Forrósíts fel egy kis olívaolajat a főzőedényben. Add hozzá a felszeletelt póréhagymát, a felaprított fokhagymát, és párold addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
  2. Tedd hozzá a meghámozott és felvágott krumplit, a brokkolirózsákat és az aprított spenótot, majd öntsd rá az alaplevet, és az egészet keverd össze. Főzd addig, amíg a zöldség és a krumpli puha nem lesz.
  3. Add a tejszínt a leveshez, és turmixold lágy, krémes állagúvá, majd ízesítsd.
  4. Egy sütőtálcára szórd rá a főtt csicseriborsót, sózd és hintsd meg chiliporral. Süsd kb. 30 percig, míg ropogós nem lesz. A sütés befejezése előtt 10 perccel szórd meg napraforgó- és tökmaggal.
  5. A spenótos-brokkolis krémlevessel együtt tálald fel a ropogós csicseriborsót, napraforgómagot és tökmagot.
0 Hozzászólások

Hozzászólás elküldése


Az e-mail-címe nem kerül nyilvánosságra. Kérjük, töltse ki az összes kötelező mezőt (*).

Tudomásul vettem az adatvédelmi irányelveket. Egyetértek azzal, hogy adataimat a velem való kapcsolatfelvétel és a lekérdezések céljából tárolják.