Tepsis halfilé olasz módra zöldséges rizottóval recept

  • 1 doboz FRoSTA Tepsis halfilé olasz módra
  • 250 g fehér rizs
  • 1 nagy fej mogyoróhagyma
  • 125 ml száraz fehér bor
  • 1 l alaplé (zöldséges vagy húsleves)
  • 150 g zöldborsó
  • 1 köteg zöld spárga
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 tenyérnyi friss spenót levél
  1. Melegítsd elő a sütőt 210°C-ra ( légkeveréses programon 190°C-ra). Helyezd bele a Tepsis halfilét a tálcájával együtt a sütőbe és süsd kb. 35 percig.

  2. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, tedd bele a felszeletelt hagymát és párold üvegesre.

  3. Öntsd hozzá a rizst és jól keverd össze. Locsold meg a fehérborral. Várj míg a folyadék elpárolog.

  4. Szórd rá a zöldborsót és a felszeletelt zöld spárgát. Keverd össze jól.

  5. Adj hozzá kb. fél pohár meleg főzőlevet és keverd össze. Amikor a rizsről eltűnik a lé, önts rá megint egy adagot a főzőléből . Keverd össze ismét jól. Ismételd ezt meg míg a rizs krémes állagú lesz, de ne főzd túl. (kb. 15-20 percig)

  6. Végül add hozzá a spenót leveleket és a maradék spárgát.

  7. Szórd meg a parmezánnal , tedd bele a két evőkanál hideg vajat és jól keverd össze.

  8. Tálald ízlésesen kis spenótlevéllel díszítve.

TEPSIS HALFILÉ OLASZ MÓDRA ZÖLDSÉGES RIZOTTÓVAL