Tepsis halfilé olasz módra zöldséges rizottóval recept
- 1 doboz FRoSTA Tepsis halfilé olasz módra
- 250 g fehér rizs
- 1 nagy fej mogyoróhagyma
- 125 ml száraz fehér bor
- 1 l alaplé (zöldséges vagy húsleves)
- 150 g zöldborsó
- 1 köteg zöld spárga
- 2 evőkanál vaj
- 3 púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1 tenyérnyi friss spenót levél
-
Melegítsd elő a sütőt 210°C-ra ( légkeveréses programon 190°C-ra). Helyezd bele a Tepsis halfilét a tálcájával együtt a sütőbe és süsd kb. 35 percig.
-
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, tedd bele a felszeletelt hagymát és párold üvegesre.
-
Öntsd hozzá a rizst és jól keverd össze. Locsold meg a fehérborral. Várj míg a folyadék elpárolog.
-
Szórd rá a zöldborsót és a felszeletelt zöld spárgát. Keverd össze jól.
-
Adj hozzá kb. fél pohár meleg főzőlevet és keverd össze. Amikor a rizsről eltűnik a lé, önts rá megint egy adagot a főzőléből . Keverd össze ismét jól. Ismételd ezt meg míg a rizs krémes állagú lesz, de ne főzd túl. (kb. 15-20 percig)
-
Végül add hozzá a spenót leveleket és a maradék spárgát.
-
Szórd meg a parmezánnal , tedd bele a két evőkanál hideg vajat és jól keverd össze.
-
Tálald ízlésesen kis spenótlevéllel díszítve.
