Arany halrudak zöldborsós burgonyapogácsával
- 1 doboz Arany halrudak
- 250 g koktélparadicsom
- olívaolaj
Burgonyapogácsa:
- 2 pohár fagyasztott borsó
- 1 póréhagyma
- 2-3 közepes főtt krumpli
- 1 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só , bors
- Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra. Helyezd a halrudakat egy sütőtepsibe ( használhatsz sütőpapírt). Tedd mellé a koktélparadicsomokat és locsold meg olívaolajjal. Süsd kb. 12 percig ( légkeveréses programon 9 percig)
- Vágd apró szeletekre a hagymát és forró olajon párold üvegesre. Add hozzá a borsót és párold ezt is puhára.
- Ezután tedd bele a zöldborsó és hagyma keverékét egy mélyebb tálba, majd add hozzá a főtt krumplit, a tojást, a lisztet és a fűszereket.
- Keverd össze mixerrel, míg sima, krémes állagú nem lesz.
- Kis pogácsákat formázz és időnként megforgatva süsd őket forró olajban míg aranybarnák nem lesznek.
- A sült koktélparadicsommal együtt tálald.
