Arany halrudak zöldborsós burgonyapogácsával

  • 1 doboz Arany halrudak
  • 250 g koktélparadicsom
  • olívaolaj

       Burgonyapogácsa:

  • 2 pohár fagyasztott borsó
  • 1 póréhagyma
  • 2-3 közepes főtt krumpli
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só , bors
  1. Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra. Helyezd a halrudakat egy sütőtepsibe ( használhatsz sütőpapírt). Tedd mellé a koktélparadicsomokat és locsold meg olívaolajjal. Süsd kb. 12 percig ( légkeveréses programon 9 percig)

  2. Vágd apró szeletekre a hagymát és forró olajon párold üvegesre. Add hozzá a borsót és párold ezt is puhára.

  3. Ezután tedd bele a zöldborsó és hagyma keverékét egy mélyebb tálba, majd add hozzá a főtt krumplit, a tojást, a lisztet és a fűszereket.

  4. Keverd össze mixerrel, míg sima, krémes állagú nem lesz.

  5. Kis pogácsákat formázz és időnként megforgatva süsd őket forró olajban míg aranybarnák nem lesznek.

  6. A sült koktélparadicsommal együtt tálald.
ARANY HALRUDAK ZÖLDBORSÓS BURGONYAPOGÁCSÁVAL