Halfalatkák sült karfiolrózsákkal és sajtszósszal recept
- 1 doboz FRoSTA Halfalatkák
- 1 fej karfiol
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kurkumapor
- só
Sajtszósz:
- 400 ml tej
- 3 evőkanál vaj
- só, bors, szerecsendiópor (ízlés szerint)
- 80 g reszelt sajt
1. Melegítsd elő a sütőt 220 C° (légkeveréses programon 200 C°-ra) Helyezd bele a halfalatkákat egy sütőpapírra.
2. Keverd össze az olívaolajat a kurkumaporral és adjon egy kis sót hozzá. Locsold meg a karfiolrózsákat majd szórd a halfalatkák mellé a tepsibe majd süsd kb. 13 percig (légkeveréses programon 11 percig)
3. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, majd lassan adagold a tejet hozzá, óvatosan kevergetve a habverővel és főzd míg testes nem lesz a szósz. Ízesítd sóval, borssal és a szerecsendióporral.
4. Szervírozd együtt a sült halfalatkákat, az aranyló karfiolrózsákat és a sajtszószt.
