Halfalatkák sült karfiolrózsákkal és sajtszósszal recept

  • 1 doboz FRoSTA Halfalatkák
  • 1 fej karfiol
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kurkumapor

       Sajtszósz:

  • 400 ml tej
  • 3 evőkanál vaj
  • só, bors, szerecsendiópor (ízlés szerint)
  • 80 g reszelt sajt

1. Melegítsd elő a sütőt 220 C° (légkeveréses programon 200 C°-ra) Helyezd bele a halfalatkákat egy sütőpapírra.

2. Keverd össze az olívaolajat a kurkumaporral és adjon egy kis sót hozzá. Locsold meg a karfiolrózsákat majd szórd a halfalatkák mellé a tepsibe majd süsd kb. 13 percig (légkeveréses programon 11 percig)

3. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, add hozzá a lisztet, majd lassan adagold a tejet hozzá, óvatosan kevergetve a habverővel és főzd míg testes nem lesz a szósz. Ízesítd sóval, borssal és a szerecsendióporral.

4. Szervírozd együtt a sült halfalatkákat, az aranyló karfiolrózsákat és a sajtszószt.

HALFALATKÁK SÜLT KARFIOLRÓZSÁKKAL ÉS SAJTSZÓSSZAL