Curris zöldség pita kenyérrel, mentás, citromos joghurt szósszal

  • 1 zacskó FRoSTA Zöldséges curry

       Pita:

  • 1 evőkanál olaj
  • 600g búzaliszt + egy kicsi meghintésre
  • 3 teáskanál instant élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • kb. 370 ml langyos víz,

       Szósz:

  • 1 pohár 400g-os Görög joghurt
  • 3 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál aprított mentalevél
  • 1 citrom leve
  • ízesítéshez: só, bors, citromlé

1. A pitához valókat tedd bele egy mély edénybe majd turmixxal jól keverd össze.

2. Egy konyharuhával takard le a tésztát és hagyd egy órát állni egy meleg helyen, míg duplájára nem kel.

3. Oszd fel a tésztát 15-16 kisebb porcióra, majd takard be őket és hagyd állni még kb.30 percig.

4. Ezután nyújtsd ki a tésztákat kb. 5 mm vastag lapos pita formákra.

5. Forrósíts fel egy kis olajat a serpenyőben. Helyezd bele a FRoSTA Zöldséges curry-t és időközönként megkeverve 8 perc alatt készítsd el.

6. Hevítsd fel a teflon edényt (ne tegyél bele olajat!). Tedd bele a pitát és süsd míg ropogós lesz (mindkét oldalát kb. 1 percig). Helyezd a pitákat egy nagy tányérra. Melegen tartása érdekében takard be konyharonggyal.

7. Keverd össze a joghurt szószhoz valókat.

8. Tálald fel a őket ízlésednek megfelelően.

CURRIS ZÖLDSÉG PITA KENYÉRREL, MENTÁS, CITROMOS JOGHURT SZÓSSZAL