Curris zöldség pita kenyérrel, mentás, citromos joghurt szósszal
- 1 zacskó FRoSTA Zöldséges curry
Pita:
- 1 evőkanál olaj
- 600g búzaliszt + egy kicsi meghintésre
- 3 teáskanál instant élesztő
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 4 evőkanál olívaolaj
- kb. 370 ml langyos víz,
Szósz:
- 1 pohár 400g-os Görög joghurt
- 3 evőkanál aprított petrezselyem
- 2 evőkanál aprított mentalevél
- 1 citrom leve
- ízesítéshez: só, bors, citromlé
1. A pitához valókat tedd bele egy mély edénybe majd turmixxal jól keverd össze.
2. Egy konyharuhával takard le a tésztát és hagyd egy órát állni egy meleg helyen, míg duplájára nem kel.
3. Oszd fel a tésztát 15-16 kisebb porcióra, majd takard be őket és hagyd állni még kb.30 percig.
4. Ezután nyújtsd ki a tésztákat kb. 5 mm vastag lapos pita formákra.
5. Forrósíts fel egy kis olajat a serpenyőben. Helyezd bele a FRoSTA Zöldséges curry-t és időközönként megkeverve 8 perc alatt készítsd el.
6. Hevítsd fel a teflon edényt (ne tegyél bele olajat!). Tedd bele a pitát és süsd míg ropogós lesz (mindkét oldalát kb. 1 percig). Helyezd a pitákat egy nagy tányérra. Melegen tartása érdekében takard be konyharonggyal.
7. Keverd össze a joghurt szószhoz valókat.
8. Tálald fel a őket ízlésednek megfelelően.
