Halburger tejes zsömlében tartármártással recept
1 doboz FRoSTA Hal steak
Zsömle:
- 5 evőkanál olaj
- 250g búzaliszt
- 150 ml tej
- 5 g élesztő
- 150 ml tej
- 5 g instant élesztő
- 25 g lágy vaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál feketeköménymag
- 1 tojás
Majonézes szósz:
- fél pohár majonéz
- 1 kis mogyoróhagyma
- 3 savanyú uborka
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál aprított petrezselyem
1. Keverd össze a zsömle elkészítéséhez szükséges összes alkotórészt egy mély edényben ( kézi erővel 30 percig, géppel 10 percig )
2. Takard le a kikevert alapanyagot egy konyharonggyal és hagyd állni kb. 1 órát míg megkel.
3. Oszd több részre (kb.90g-os) a megkelt tésztát és formázz zsömle formákat, majd helyezd be a sütőtálcába őket. Takard le és hagyd kelni még 30 percig.
4. Kend be a zsömléket tojással és szórd meg a köménymaggal, majd süsd kb.15-20 percig 180°C-on.
5. Melegíts fel 5 evőkanál olajat a serpenyőben és süsd a halfiléket, időközönként megforgatva kb. 8 percig.
6. Végül pedig készítsd el a majonézes szószt. Az apróra vágott zöldségeket és a majonézt jól keverd össze, majd ízlés szerint ízesítsd.
7. Vágd szét a zsömléket és kend be a felületeket a kikevert szósszal, majd helyezd bele a kedvenc friss zöldségét, utoljára pedig tedd rá a meleg halfilét.
