Halburger tejes zsömlében tartármártással recept

       1 doboz FRoSTA Hal steak

Zsömle:

  • 5 evőkanál olaj
  • 250g búzaliszt
  • 150 ml tej
  • 5 g élesztő
  • 150 ml tej
  • 5 g instant élesztő
  • 25 g lágy vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál feketeköménymag
  • 1 tojás

Majonézes szósz:

  • fél pohár majonéz
  • 1 kis mogyoróhagyma
  • 3 savanyú uborka
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál aprított petrezselyem

 

1. Keverd össze a zsömle elkészítéséhez szükséges összes alkotórészt egy mély edényben ( kézi erővel 30 percig, géppel 10 percig )

2. Takard le a kikevert alapanyagot egy konyharonggyal és hagyd állni kb. 1 órát míg megkel.

3. Oszd több részre (kb.90g-os) a megkelt tésztát és formázz zsömle formákat, majd helyezd be a sütőtálcába őket. Takard le és hagyd kelni még 30 percig.

4. Kend be a zsömléket tojással és szórd meg a köménymaggal, majd süsd kb.15-20 percig 180°C-on.

5. Melegíts fel 5 evőkanál olajat a serpenyőben és süsd a halfiléket, időközönként megforgatva kb. 8 percig.

6. Végül pedig készítsd el a majonézes szószt. Az apróra vágott zöldségeket és a majonézt jól keverd össze, majd ízlés szerint ízesítsd.

7. Vágd szét a zsömléket és kend be a felületeket a kikevert szósszal, majd helyezd bele a kedvenc friss zöldségét, utoljára pedig tedd rá a meleg halfilét.

HALBURGER TEJES ZSÖMLÉBEN TARTÁRMÁRTÁSSAL