ARANY HALRUDAK ZÖLDBORSÓKRÉMMEL
- 1 doboz FRoSTA Arany halrudak
Zöldséges alaplé: - 3 sárgarépa
- ¼ zeller gyökér
- 1 póréhagyma szár (zöld rész)
- 1 petrezselyem gyökér
- 10 szem szegfűbors
- 2 babérlevél
- 1,5 liter víz
Krém leves: - 750 ml zöldség alaplé
- 450 g fagyasztott zöldborsó
- a póréhagyma fehér része
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál repceolaj
- étkezési só
- feketebors
Menta szósz: - 150 g sűrű joghurt
- fél citrom leve
- 3 friss mentaág
- egy csipet só
- egy csipet bors
- 3 levél menta a díszítéshez
1. Vágd össze a zöldségeket, majd öntsd rá vizet. Add hozzá a fűszereket és főzd míg a zöldségek megpuhulnak.
2. Aprítsd fel a megmaradt zöldségeket, a póréhagymát szeletekre, a hagymát kockákra, a fokhagymát aprítsd, majd mindezeket együtt forró olajon párold meg.
3. Add hozzá a zöldborsót és a forró zöldség alaplevet. Főzd kb. 10 percig fedő alatt, hogy a borsó megpuhuljon, de ne essen össze.
4. Turmixold össze az egészet.
5. Készítsd el a menta szószt. Turmixold össze a mentaleveleket, majd add hozzá a joghurtot és ízesítsd sóval és borssal majd jól keverd össze.
6. Süsd meg az Arany halrudakat sütőben a dobozon látható leírás szerint.
7.Vedd ki a halrudakat a sütőből és egy pillanatra hagyd hűlni. Egy tálba szedd ki a zöldborsókrémet, helyezd rá a halrudakat. Díszítsd friss mentalevelekkel és a mentaszósszal.
