ARANY HALRUDAK ZÖLDBORSÓKRÉMMEL

  • 1 doboz FRoSTA Arany halrudak

    Zöldséges alaplé:
  • 3 sárgarépa
  • ¼ zeller gyökér
  • 1 póréhagyma szár (zöld rész)
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 10 szem szegfűbors
  • 2 babérlevél
  • 1,5 liter víz

    Krém leves:
  • 750 ml zöldség alaplé
  • 450 g fagyasztott zöldborsó
  • a póréhagyma fehér része
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál repceolaj
  • étkezési só
  • feketebors

    Menta szósz:
  • 150 g sűrű joghurt
  • fél citrom leve
  • 3 friss mentaág
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • 3 levél menta a díszítéshez

1. Vágd össze a zöldségeket, majd öntsd rá vizet. Add hozzá a fűszereket és főzd míg a zöldségek megpuhulnak.

2. Aprítsd fel a megmaradt zöldségeket, a póréhagymát szeletekre, a hagymát kockákra, a fokhagymát aprítsd, majd mindezeket együtt forró olajon párold meg.

3. Add hozzá a zöldborsót és a forró zöldség alaplevet. Főzd kb. 10 percig fedő alatt, hogy a borsó megpuhuljon, de ne essen össze.

4. Turmixold össze az egészet.

5. Készítsd el a menta szószt. Turmixold össze a mentaleveleket, majd add hozzá a joghurtot és ízesítsd sóval és borssal majd jól keverd össze.

6. Süsd meg az Arany halrudakat sütőben a dobozon látható leírás szerint.

7.Vedd ki a halrudakat a sütőből és egy pillanatra hagyd hűlni. Egy tálba szedd ki a zöldborsókrémet, helyezd rá a halrudakat. Díszítsd friss mentalevelekkel és a mentaszósszal.

ARANY HALRUDAK ZÖLDBORSÓKRÉMMEL